Nuorilahti

Pelejä ja pelitapahtumia Lahden nuorille

Moni lahtelaisista nuorista tykkää pelailla pelejä. Olivatpa ne sitten videopelejä, lautapelejä, korttipelejä tai vaikkapa roolipelejä, näille kaikille löytyy keskeinen paikka aivan Lahden kaupungintalon, Sokoksen ja Möysän Musaklubin tuntumasta. (Toivottavasti ei kuitenkaan rahapelejä, sillä nuoret eivät voi notkua nettikasinolla.)

Pelikauppa Puolenkuun Pelit mahdollistaa nuorten lahtelaisten peliharrastusta aktiivisesti. Vaikka Puolenkuun Pelit on ensisijaisesti myymälä, löytyy sieltä puitteet myös yhteiseen harrastamiseen pelien parissa. Viikon jokaiselle arkipäivälle on jotain toimintaa. Lahden nuorten kannattaa ainakin tarkastaa pelikaupan ilmaiset tapahtumat, joita löytyy viikoittain seuraavasti:

  • Maanantaina Puolenkuun Pelit -kaupassa järjestetään japanilaisten korttipelien ilta klo 16 – 20.
  • Tiistai -iltapäivät ovat pyhitetty Magic The Gathering -pelin pelaamiseen. Tiistain toiminta on etenkin suunnattu aloittelijoille, eli tämä on oiva iltama niille, jotka eivät ole kokeneita pelaajia. Ohjelmaa on klo 16 – 20.
  • Keskiviikkoisin paikalla järjestetään niin ikään aloittelijaystävällinen miniatyyri- ja lautapelikerho klo 16 – 20.
  • Torstaisin Pelikauppa Puolenkuussa on pitkä peli-ilta klo 14 – 20, jolloin asiakkaille suunnatut pelipöydät ovat vapaina pelaajille. Kauppa huomauttaa, että jos matkustat paikalle kauempaa, soita heille etukäteen varataksesi pöydän.
  • Viikonloppuisin järjestetään usein erilaisia turnauksia, joista ilmoitetaan erikseen. Näihin saattaa olla erillinen sisäänpääsymaksu. Jos turnauksia ei ole, pelipöydät ovat vapaassa käytössä.

Kaikkiin näihin yllä listattuihin tapahtumiin voi siis mainiosti suunnata suoraan koulusta yksin tai kavereiden kanssa. Huomaa, että yllä listatut tapahtumat ovat kaikki maksuttomia – paitsi ne erikseen mainitut turnaukset, josta ilmoitetaan erikseen.

Lahden Puolenkuun Pelit, myymäläkuva.

Lahden Puolenkuun Pelit järjestää pelaajille runsaasti turnauksia. Perjantaisin siellä järjestetään Magic The Gathering: FNM maksullinen turnaus klo 17-20. Tiistaisin, jolloin iltama on erityisen sovelias aloittelijoilla, on myös päivä, jolloin pelitila on varattu vapaata pelaamista varten kaikille. Paikalle voi mennä yksin etsimään peliseuraa tai kavereiden kanssa pelailemaan. Myös ilmaisista peli-illoista voi voittaa palkintoja, jos on pärjännyt hyvin.

Huomioonotettavia tulevia turnauksia Puolenkuun Pelit -kaupassa on jo lähiaikoina – tarkasta heidän nettisivuiltaan lisätiedot osoitteesta puolenkuunpelit.com. Voit myös liittyä pelikaupan Facebook-ryhmään, jossa voit jutella muiden pelaajien kanssa peleistä, tiedustella lisätietoja tai kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Lahdessa asuville nuorille on siis mukavasti tekemistä niille, joita jos jonkinmoinen pelaaminen kiinnostaa. Voit tosi myös vaikka ostaa Puolenkuun Pelit -nettikaupasta vaikka uusia videopelien julkaisuja tai vain selailla kaupan valikoimaa. Kauppaan voi olla suoraan yhteydessä tiedustelujen tai palautteiden kanssa lähettämällä heille sähköpostia.

Puolenkuun Pelit -kauppa löytyy Suomesta kolmesta toimipisteestä; Lahdesta, Turusta ja Tampereelta. Lahden toimipiste on osoitteessa Rautatienkatu 16, 15110 Lahti.