Nuorilahti

Naumi

Nuorisopalveluiden leirikeskus sijaitsee Sysmän Karilanmaalla, n. 55 km Lahdesta, Päijänteen rannalla. Alue rakennuksineen on tarkoitettu ensisijaisesti lahtelaisten nuorisoyhdistysten leiri-, retki- ja kurssikäyttöön. 

Naumin leirikeskus ei ole valmis, hotellimainen ympäristö, jonne leirejä tullaan pitämään, vaan ympäristö, joka tarjoaa kaupunkilaistuneille ihmisille mahdollisuuden opetella normaaleja selviytymistaitoja kuten puiden pilkkominen, nuotion teko tai teltan pystytys.

Naumissa on ruokalan ja keittiörakennuksen lisäksi hirsirakenteinen leiritupa sekä rannan tuntumassa saunarakennus laitureineen. Sisämajoitus järjestyy n. 19 hengelle ja leirivälineitä on 40 hengen leiriä varten. Lisäksi alueelta löytyy kiintolaavu, jota voi käyttää majoitteena 6 hengen ryhmille. Harrastusvälineistä löytyy soutuveneitä ja kanootteja. Leirialueella on jalkapallo- ja lentopallokentät. Metsään on merkitty luontopolku. Leirialueen maasto on kangasmetsää. Hiekkaranta on loivasti syvenevä. Rannalla on pitkä uimalaituri. Vesi on kirkasta ja hyvälaatuista.

Naumin leirikeskuksen käyttövuorot 
– ajalle hiihtoloma – 31.8. ovat haettavissa 31.10. klo 15.00 mennessä
– ajalle 1.9.-30.11. ovat haettavissa 28.2. klo 15.00 mennessä.

Vapaita käyttövuoroja voit tiedustella nuorisopalveluiden toimistosta, p. 050 398 5665. Toimisto on avoinna arkisin klo 8.00-15.00. Käyttövuorohakemuksen voi lähettää postissa osoitteeseen Lahden kaupungin nuorisopalvelut, Sammonkatu 8 B, 15140 Lahti. Hakemuslomakkeita saa myös nuorisopalveluiden toimistosta, osoitteesta Sammonkatu 8 B.

Naumin leirikeskuksen käyttövuoroista vastaa nuorisonohjaaja Pekka Pusa, p. 050 518 4494. Paikallisena valvojana toimii Aimo Koivunen, p. (03) 767 8708. Kesäaikana 1.6.-15.8. Naumin leirikeskuksen valvojina toimivat nimetty valvoja ja leirikeskuksen emäntä.

Yhdistykset saavat käyttää leirikeskusta ja suunnitella ohjelmaa omien tarpeidensa mukaan, kuitenkin siten, että toiminta noudattaa terveitä nuorisotyöperiaatteita ja hyviä tapoja. Leirikeskuksessa on noudatettava sinne laadittuja ohjeita ja järjestyssääntöjä.