Nuorilahti

Lahdessa on nuorille runsaasti harrastusmahdollisuuksia

Lahdessa on tekemistä mukavasti kaiken ikäisille, ja etenkin nuoret voivat nauttia monenlaisesta harrastamisen mahdollisuudesta alueella. Harrastuksista voi saada useita uusia kavereita, ja liikuntaa harrastaville liikkuvalle koituu myös monia terveydellisiä hyötyjä. Tässä artikkelissa käymmekin nyt aakkosjärjestyksessä läpi 14 mielenkiintoista harrastamisen kohdetta, joita nuorten on mahdollista kokeilla Lahden alueella. Katso myös lisäksi pelaamiseen liittyvät harrastukset.

 1. Cheerleading. Lahdessa toimii cheerleading tiimi LCS, jonka toiminta on tavoitteellista ja valmentaminen laadukasta. Cheerleaderit esiintyvät usein paikallisen amerikkalaisen jalkapallojoukkueen, Panthersin, kotipeleissä.
 2. Hiihto. Erityisesti lasten hiihtokoulu on katsastamisen arvoinen harrastus Lahdessa perheen nuoremmille. Lisätietoa saa osoitteesta lahdenhiihtoseura.fi.
 3. Kamppailulajit. Lahdessa harrastetaan tavoitteellisesti kahta eri kamppailulajia; Taidoa ja karatea. Taido on japanilainen kamppailulaji, ja sen puitteissa järjestetään itsepuolustuskursseja Suurmäen kamppailuareenalla. Karaten alkeiskursseista voit löytää lisätietoa osoitteesta lahdenkarate.fi.
 4. Karting. Karting on hauska harrastus etenkin nuorille, jotka ovat tykkäävät vauhdikkaista lajeista ja autourheilusta, kuten Formula 1:stä tai rallista.
 5. Koripallo. Tutustumiskursseja on menneisyydessä järjestetty jopa ilmaiseksi – ota yhteyttä paikalliseen seuraan nettisivun www.lbj.fi kautta.
 6. Käsityöt. Käsityötä Lahdessa voi harrastaa useassa paikassa. Kankurin Ilo järjestää kudontaa ja käsitöihin liittyviä lyhyitä kursseja. Wellamo -opiston käsityökurssit löytyvät osoitteesta wellamo-opisto.fi, ja käsityökoulu Velman nettisivuilta lisätietoja löytyy osoitteesta taitohame.fi.
 7. Näytteleminen. Ilmaisutaitojaan kehittämään haluaville Lahdesta löytyy Timotei Teatteri. Ota heihin rohkeasti yhteyttä, jos näytteleminen kiinnostaa. Kukapa tietää, jos sinusta vaikka kehittyisi maan kuuluisimpia näyttelijöitä tulevaisuudessa?
 8. Parkour. Parkour on moderni laji, jossa voimaa, temppuja ja kehon notkeutta harjoitellaan kaupunkiympäristössä tai sisäharjoitteluhallissa. Lahdesta parkouria harjoittavia ryhmiä löytyy useita, ja temppuilua yleisimmin harrastetaan Mustankallion väestönsuojassa ja eri kouluilla.
 9. Partio. Lahden partiotoiminnasta saat lisätietoa osoitteesta www.tulemukaanpartioon.fi. Kaupungissa toimii kaksi partioseuraa; Launeen Lähdesiskot ry ja Lähteen Vartijat ry.
 10. Shakki. Shakinpeluuta järjestetään Lahdessa nuorisokeskuksen tiloissa Sammonkatu 8:ssa.
 11. Tanssi. Lahdessa toimii tanssikoulu HC2. Tunneille voi ilmoittautua heidän nettiosoitteessaan tanssikouluhc2.fi.
 12. Uinti. Lahden uimaseura järjestää aloittelijaryhmiä aina syksyn alussa.
 13. Vapaa palokuntatoiminta. Lahden alueella on kaksi päätoimijaa VPK:n saralla; Lahden VPK ja Renkomäen VPK.
 14. Voimistelu. Voimistelusta kiinnostuneille Lahdesta löytyy kaksi seuraa. Näitä ovat Salpausselän Naisvoimistelijat ja Viipurin Reipas. Seurojen hinnastot, aikataulut ja muu tarvittava informaatio löytyy heidän nettisivuiltaan. Etenkin Viipurin Reipas mainostaa myös vapaavuoroja, jolloin kuka vain voi lähteä kokeilemaan voimistelua useana päivänä viikossa.

Kuten huomaat, harrastettavaa Lahdesta löytyy vaikka kuinka paljon. Nyt on siis aikasi päättää, mikä itseäsi kiinnostaa eniten – ja voithan tietysti kokeilla vaikka montaa harrastusta löytääksesi juuri sen oman lajin, jos et siitä ole vielä ihan varma. Ota vain rohkeasti yhteyttä kiinnostuksen kohteeseesi ja aloita uusi seikkailu kohti henkilökohtaisia saavutuksia jo tänään!